Feliks Baumgartner najavio skok sa ivice Bobija Marjanovića

Posted on Sep 14 2019 - 4:44pm by svetnjuza

14. septembar 2019, (Njuz) – Ekstremni sportista Feliks Baumgartner najavio je da će izvesti skok sa ivice Bobija Marjanovića, čime bi trebalo da obori svoj prethodni rekord u slobodnom padu sa najveće visine.

Baumgartner je 2012. godine skočio sa ruba svemira, sa visine od 39.068 metara, a ubrzo nakon toga se povukao iz sveta ekstremnog sporta. Ipak, prošle godine odlučio je da se vrati na scenu.

“Povukao sam se jer sam mislio da više nema dovoljno velikog izazova koji bi me motivisao. Međutim, kada sam video Bobija Marjanovića, znao sam da moram da se vratim. Ovaj skok će biti kruna moje karijere”, naveo je Baumgartner.

Ovaj ekstremni sportista se već uveliko sprema za svoj novi poduhvat, a za razliku od skoka sa ivice svemira, kada je imao četiri padobrana, za skok sa ivice Bobija imaće ih čak šest.

“Na organizaciji skoka učestvuje više od šezdeset ljudi i ništa neće biti prepušteno slučaju. Trudićemo se da rizik svedemo na minimum, mada skok sa ovakve visine nikad ne može biti potpuno bezbedan. Uprkos strahu koji osećam, ipak jedva čekam da vidim kako izgleda planeta posmatrana sa samog ruba Bobija Marjanovića. Verujem da je spektakularno”, zaključio je Baumgartner.

Leave A Response