RTS najavio finale bez komentatora, tokom celog meča sviraće tužne violine

Posted on Jul 11 2018 - 11:36pm by svetnjuza

BEOGRAD, 11. jul 2018, (Njuz) – Radio-televizija Srbije najavila je večeras, nakon druge polufinalne utakmice u kojoj je Hrvatska savladala Englesku, da finalni meč neće prenositi nijedan komentator, već će njihovi gledaoci ovaj duel moći da prate uz zvuke tužnih violina koje će svirati 90, odnosno 120 minuta ako bude bilo potrebe.

Iz RTS-a kažu da su komentator Aleksandar Stojanović, kao i voditelj i gosti u studiju emisije “Ruska bajka”, pokušali svojim tonom da adekvatno dočaraju poželjnu atmosferu, ali da je na vanrednom kolegijumu zaključeno da to nije dovoljno.

– Probali smo sa komentatorom koji ni malo ne povisi ton nakon hrvatskog gola, ali je on i dalje pričao, čak je i rekao “Hrvatska postiže gol”, što zvuči previše uvredljivo – izjavio nam je naš sagovornik iz RTS koji je tražio da ostane anoniman.

– Zato smo došli na ideju da ukinemo komentatora i da smislimo način kako da gledaocima prenesemo patnju koja nas očekuje tokom finalne utakmice – dodaje on.

Naš sagovornik kaže da će tokom naredna dva dana sa muzičkim urednicima biti napravljena plejlista, koja će adekvatno ispratiti dešavanja na terenu.

– Potrudićemo se da dominiraju gudači, na prvom mestu tužne violine, ali gledaoci ne treba da se iznenade ako čuju i neku Šopenovu pretužnu kompoziciju za klavir – kaže naš sagovornik i dodaje da će plejlista u slučaju pogodataka Francuza biti prekidana puštanjem “Kalašnjikova” i “Mesečine”.

Marko Dražić

Leave A Response