Njuzova uputstva navijačima koji idu u Rusiju

Posted on Jun 11 2018 - 4:51pm by svetnjuza
FOTO: pixabay.com

Kad je reč o fudbalskim navijačima postoje tri osnovne grupe optimista – umereni optimisti, nerezonski optimisti, i oni koji su kupili kartu za neku od utakmica naših fudbalera u Rusiji. Njuz je pripremio poseban vodič za ovu poslednju grupu optimista koji će im pomoći da im boravak u Rusiji, ne računajući i samo gledanje utakmica, prođe što bezbolnije.

PREVOZ – Za one koji su planirali da od jednog stadiona do drugog idu taksijem, jedna važna napomena: Rusija je velika zemlja i distance su ogromne. Zamislite da je Srbija velika kao Rusija. Sada to pomnožite sa dva i dobićete otprilike jednu trećinu Rusije. Suprotno uvreženom mišljenju, Rusi ne putuju po zemlji jašući divlje medvede, već koriste vozove, avione i autobuse kao i mi, a u nekim gradovima i metro, ne kao i mi. FIFA je od Rusije zahtevala da zarad svetskog prvenstva smanje svoju zemlju na veličinu prihvatljive Španije ili barem Poljske, međutim oni su to patriotski odbili i u međuvremenu svojoj zemlji pridodali još jedno poluostrvo.

SMEŠNI KLIPOVI – Jedan od najboljih načina da vas Rusi prihvate je da se ponašate isto kao i oni, što znači da je neposredno po dolasku važno da snimite neki smešan video. Na vama je da odlučite da li želite da hodate po simsu na 67. spratu, da li da se zapalite pa da onda skočite u vodu, da li da se katapultirate airbagom na koji ste slučajno seli, ili da se, u slučaju da niste toliko maštoviti, jednostavno pobijete na sred ulice sa nekim vozačem. Kod ovih klipova je važno da budu smešni i da za što kraće vreme prikupe mnogo pregleda, a poželjno je da probate da preživite.

PIĆE – Tri najvažnija saveta glase:
1. Ne pijte sa Rusima;
2. Ne pijte sa Rusima;
3. NE PIJTE SA RUSIMA!
Ne zavravajte se. Ne možete da popijete više votke čak i do Rusa koji ne pije.

HRANA – Dve reči: Boršč. Tehnički ovo je jedna reč ali dok je izgovorite umorite se kao da ste rekli najmanje dve. Boršč je mistično jelo iz ruske tradicije. Spisak sastojaka i recept za njegovo spravljanje su izgubljeni pre nekoliko stotina godina, što ne sprečava pojedince da ga i danas prave kako ko zna i ume. Ogroman broj ljudi je preživeo u istoriji zahvljajući ovom jelu, u svakom slučaju mnogo, mnogo veći nego što je zbog njega nastradao. U svakom slučaju, izbegavajte boršč i hranite se kao i ostali Rusi hamburgerima, pomfritom, girosima, sušijem i ostalom hranom koja nije boršč.

SMEŠTAJ – Izdajem:
Dvosoban stan blizu stadiona Konjec (dva dana vozom)
Idealan za četvoro ali ako se malo nagurate može i sedmoro manjih navijača
Topla voda vikendom od 10 do 14h
Wifi šifra vam je kod ormarića ali nemojte da kažete komšiji čak ni ako vam preti
Samo za ozbiljne, bez cimanja, Kostarikanci i Švajcarci STOP!

KUĆNI RED – Šta je to kućni, šta je to red.

VOZ – Ne idite od Rusa do Rusa i ne govorite mu kao Bajaga: “Voz.” Neće skontati foru, a i rizikujete da dobijete teška telesna oštećenja jer, realno, ni mi koji znamo za Bajaginu pesmu ne bismo voleli da nam prilazi neka nepoznata pijana osoba koja nam se unosi u facu i govori: “Voz.”

LGBT – Šta god da radiš u Rusiji, jedna stvar se nikako ne preporučuje – biti LGBT. Bilo bi dobro da ne budeš LGBT, a preporučljivo je ne biti ni L ni G ni B ni T. Ne samo da to ne voli vlasnik Rusije Vladimir Putin već nije omiljeno ni među ostalim Rusima koji nisu Vladimir Putin. Ukoliko ti je ipak stalo da baš u Rusiji istakneš da si LGBT, preporučujemo ti da najpre sačekaš da istekne stogodišnja zabrana. Nije još mnogo ostalo, samo 94 godine.

FOTO: pixabay.com

Leave A Response