Dobre vesti: Tarabići nisu predvideli poraz Srbije protiv Brazila

Posted on Jun 24 2018 - 1:49pm by svetnjuza
FOTO: wikipedia.org/Ванилица

Šansu za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva fudbaleri Srbije tražiće protiv Brazila, a dobre vesti za njih stižu iz Kremana pošto su meštani ovog sela utvrdili da Tarabići u svom proročanstvu ne predviđaju poraz naše selekcije.

– Čim su se malo slegle strasti posle utakmice sa Švajcarskom potražio sam porodični primerak Kremanskog proročanstva i detaljno ga proučio – priča Stefan Panić jedan od najboljih tumača drevnih zapisa. – Mogu da potvrdim da se u njemu nigde ne pominje da ćemo izgubiti meč sa Brazilom. Ovo je važan istorijski događaj i Tarabići bi sigurno ostavili bar jednu rečenicu kojom bi nagovestili mogući poraz, a od nečeg takvog nema ni najmanjeg traga. Sve delove sam pročitao više puta, zadržavao se na pasusima koji asociraju na fudbal, televiziju, prenos i nisam otkrio ništa što bi trebalo da nas zabrine – umiruje on naciju.

Panić dodaje da će se narednih dana još pažljivije posvetiti tumačenju proročanstva kako bi možda u njemu otkrio pravi tim i taktiku za ovu istorijsku utakmicu.

– Još ima vremena da pronađemo pravu kombinaciju koja će pobediti Brazil. Koliko vidim za sada, Radonjića bi trebalo obavezno ubaciti u prvi tim jer u knjizi lepo piše: “K’o vihor leteće po levoj strani, protivnici njegovi padaće ko snoplje, a veliku radost doneće narodu svome”. U delu gde Tarabići pominju sokoćalo u koje će blenuti narod jasno stoji da će se iz njega čuti velika vriska i da će Srbi slaviti svoje junake što protivnike na pleća baciše. Sad, ne mogu da kažem da su baš mislili na ovu utakmicu, ali to je najrealnije tumačenje – poručuje on.

Leave A Response